Alle jongeren krijgen in hun omgeving te maken met alcohol en blowen. In deze voorstelling krijgen ouders inzicht in de leefwereld van jongeren en de invloed van groepsdruk. Naast informatie over de gevaren van alcohol en drugs willen veel ouders vooral weten: Hoe pak ik dat nu thuis aan met mijn kind? Hoe stel ik grenzen en voorkom ik conflicten? Deze voorstelling geeft inzicht en adviezen wat je als ouder kunt doen.

 

Hoe ziet de avond eruit?

De basis van de voorstelling bestaat uit herkenbare situaties. We laten de valkuilen zien die leiden tot misverstanden en conflicten. Tussentijds vragen we aan het publiek om tips: “wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen we de aangedragen oplossingen terug in de scène. Daarnaast gaan we met ouders in gesprek. Wat was nu werkelijk het probleem? En wat zijn mogelijke oplossingen in dit soort situaties? De voorstellingen hebben veel vaart en humor waarin ouders kunnen meedenken, meepraten en meelachen!

 

Ouderavond alg playknop

Sfeerimpressie

 

Optie: Combinatie-avond met spreker

Indien de school een inleiding wil laten verzorgen door de GGD of een andere lokale instelling dan kunnen we hier een combinatie-avond van maken met DNL. DNL geeft ouderavonden in samenwerking met onder andere: GGD Amsterdam, GGD Hollands Midden, Victas, Tactus verslavingszorg, Jellinek, GGD ZHE, Breider verslavingszorg, Bouman GGZ Rotterdam en Iriszorg. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Klik hier voor praktische info voorstelling.

Klik voor boekingen & algemene informatie

Of bel (06) 430 272 00  (Stefan van Wieringen)

 

Naast voorstellingen voor ouders hebben we voor jongeren speciaal de voorstelling LAM!

 

Reacties op onze voorstelling

A. Eijkelboom (Ouderraad Edison College Apeldoorn)
"We vonden het een zeer geslaagde thema-avond, mede dankzij het geweldige interactieve optreden van het DNL-theatercollectief. De interactie tussen acteurs en publiek was erg goed, scènes waren zeer herkenbaar en met veel humor gebracht. Duidelijk naar voren gebracht dat de wijze van communicatie tussen ouders en kinderen het verloop van “lastige” gesprekken bepaalt. Kortom, een geweldige avond, tevreden ouders, schoolmedewerkers en ouderraad. Bedankt!"

M. Zalmstra (Centrum voor Jeugd en Gezin Nijkerk)
"Wij hebben heel erg genoten van jullie bijdrage! De manier waarop jullie het publiek betrokken bij het spel was geweldig. Het ging heel natuurlijk en ik vond het echt interactief.De reacties van de ouders waren ook heel postief. Het was vermakelijk, niet zwaar, wel heel leerzaam. Dank ervoor!"

N. Woonink (directeur Staring College Lochem)
"We kijken weer terug op een goede algemene ouderavond. De geluiden die ik van de officiële gastheer - de ouderraad hoorde waren allemaal positief. Het was levensecht. Reacties als:"Dat DNL weet hoe het er bij ons aan de eettafel aan toe gaat!" Het was een duidelijke boodschap op verschillende manieren verpakt. En er kwamen opmerkelijk eerlijke reacties uit de zaal."

R. de Jonge (Directeur Veluws College Mheenpark)
"Niets dan complimenten van onze kant: toegankelijk, zeer herkenbaar, prima interactie met de zaal, op een luchtige/hilarische manier worden we geconfronteerd met 'de valkuilen van het communiceren'. Wat mij betreft een absolute meerwaarde."

S. Haukes (Montessori College Nijmegen)
"
Prima avond! Vooral de combinatie van theorie van Iriszorg voor de pauze en jullie interactieve praktijkaanpak. De levensechte situaties leverde een hoge betrokkenheid op. Ouders herkenden zich enorm in de door jullie neergezette voorbeelden. Een echte aanrader."
R. van Ekeren (Preventiewerker Tactus Verslavingszorg)
"Alleen maar positieve reacties gehoord over jullie. Ik vond het ook weer super! Bedankt voor jullie inzet!"
Reactie ouders (avond georganiseerd door Tactus Verslavingszorg)
"Het ging echt over de praktijk en is daardoor herkenbaar."
"Toegankelijk, leuk dat het interactief is."
""Erg humoristisch. - goed theaterspel!"
"De interactie vond ik zeer positief. Hieruit blijkt dat de meeste ouders voor dezelfde dilemma’s staan."

M. van Winden (Ouderraad Melanchthon Bergschenhoek)
"Heel hartelijk bedankt voor de geweldige avond. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Jullie waren super! Er stond op ons podium echt een puberzoon met zijn moeder en in de 2e situatie echt een vader met puberdochter. Het waren voor veel van de aanwezige ouders herkenbare situaties. Maar ook voor de ouders die hier nog niet mee te maken hebben gehad, alvast een hele goede aanzet tot nadenken over een aanpak in dit soort situaties."
O. Bekkering (Stichting Balans, Soest)
"Het was een geslaagde avond. Jullie hebben voor ouders hele herkenbare situaties neergezet. De hele zaal zag je knikken van herkenning."

L. Klaazen (Preventiewerker Iriszorg Arnhem)
"Ik heb genoten van jullie spel. Echte moeder, echte puberzoon, echte vader en echte puberdochter. Veel herkenning en betrokkenheid bij de ouders en iedereen reageerde met allerlei ideeen en tips. Het meest belangrijke van jullie bijdrage zit 'm, mijn inziens, in het gegeven dat ouders kunnen zien dat zijzelf een verschil kunnen maken in de relatie tussen ouder en kind. Dat zij een ander effect sorteren wanneer zij zelf hun eigen inbreng wijzigen. De focus verandert van het probleem van het kind naar de eigen invloed. Dit maakt het verschil. Ik vind dat jullie daar op een mooie, goede en ontspannende manier de aandacht op hebben weten te vestigen. Ben ervan overtuigd dat het overgrote deel van de ouders dit als een zinninge ouderavond hebben beleefd waarbij het ook aangenaam toeven was."
M. Mendes de Leon (Ludgercollege Doetinchem)
"We willen jullie hartelijk danken voor het invullen van onze avond Alcohol en Opvoeding. We hebben genoten van jullie optreden - waarbij het vooral goed was om te zien hoe jullie zorgen voor interactie met de ouders en hoe jullie de feedback weer verwerkten in jullie scenes. Er ontstonden heel herkenbare situaties, die ons ongetwijfeld hebben geinspireerd."
F. Veenendaal (Teamleider brugkl. Revius Lyceum Doorn)
"Ik ben zeer te spreken over de manier waarop jullie de situaties hebben nagespeeld. Zeer herkenbaar en realistisch. Sommige ouders gaven aan deze situaties (nog) niet zo te herkennen. Ik schat in dat zij dat de komende 1 á 2 jaar dit wel zal gebeuren. Jullie bijdrage is naar mijn idee een noodzakelijk onderdeel van zo'n voorlichting."
W. Schilthuis (GGD Amsterdam)
"Ik ben erg enthousiast over jullie aanpak. Ik vond het echt heel erg goed werken. De vorm weet de ouders heel goed te betrekken. Het is humoristisch, herkenbaar en nodigt uit tot het geven van een mening. Ook de inhoud vind ik goed doordacht. Ik vind de situaties die geschetst worden reëel, zodat ze de ouders echt aan het denken zetten over oplossingsstrategieën. En de verwerking van hun oplossingen gebeurt ook goed: niet elke oplossing leidt tot een mooi einde. Soms zijn er weer nieuwe problemen met de puber. Niets dan lof dus. Ik kan (geheel tegen mijn gewoonte in) geen punt van kritiek bedenken. Ik hoop dat we vaker kunnen samenwerken."
T. Vincent (GGD Amsterdam)
"Ik was heel erg enthousiast over jullie interactief theater. Het theater werd erg goed ontvangen door de aanwezige ouders en leerkrachten en sloot mijns inziens heel goed aan bij de belevingswereld van ouders van kinderen uit groep 7 en 8. Ik kreeg de indruk dat de door jullie gebruikte werkvormen de aanwezige ouders echt aan het denken heeft gezet over het stellen van regels omtrent het (toekomstig) alcoholgebruik van hun kind en dat ouders meer feeling hebben gekregen met de eventuele reacties van hun puberende kind wanneer er door de ouder grenzen gesteld worden. Ouders hebben hiermee duidelijke handvatten gekregen waardoor ze beter voorbereid zijn op wat er komen gaat. Verder werd er veel gelachen en was de sfeer erg goed! Dank voor jullie inbreng!"
M. Kooij (Regionaal Preventiewerker Brijder, Verslavingszorg)
"Ouders waren erg enthousiast. Hopelijk kunnen we vaker samenwerken! Eén van de ouders mailde ons de avond erna nog:"De acteurs hebben mij handvatten gegeven hoe ik een open gesprek met mijn zoon over alcohol kan houden. Ik ben me nu meer bewust van mijn voorbeeld-rol, van zijn omgeving en welke invloed hij zelf invloed daarop kan hebben."
M. Vlutters (Preventiewerker, Tactus Verslavingszorg)
"Ik vond de workshop gewoon fantastisch. Jullie geven hele praktische tips aan ouders over hoe ze nu in gesprek kunnen gaan met hun kind(eren). Jullie laten heel duidelijk zien hoe een gesprek mis kan gaan, maar ook hoe je een gesprek met je kind de goede kant op kunt sturen. Jullie zijn inhoudelijk sterk en geven adviezen waar ouders wat mee kunnen. Bovendien maken jullie gebruik van humor waardoor het ook nog eens heel leuk is om naar te kijken en voor ouders om deel te nemen."
S. van Nes (Gemeente Teylingen)
"Bedankt voor de fijne samenwerking van vorige week woensdag. De reacties op de opvoedscenes waren erg positief. Ik vind het een erg leuke en herkenbare manier om met de ouders van gedachte te wisselen over het onderwerp alcoholpreventie."
E. Versteeg (GGD Hollands Midden)
"Ik kreeg veel leuke reacties op jullie interactief theater. Dat dat juist blijft hangen en dat ouders dat onthouden en mee naar huis kunnen nemen. Veel ouders waren geïnspireerd om met het onderwerp aan de slag te gaan, thuis ofwel in school, of de sportvereniging."
G. Vermeulen (ouderraad Fons Vitae Lyceum, Amsterdam)
“Jullie bijdrage was een zeer waardevolle, haast onmisbare aanvulling op de presentatie voor de pauze. Het theater brengt de dilemma's heel dicht bij wat ouders voelen en meemaken. Dus leerzaam, want dicht bij de ervaring en het gedrag van ouders. En verder ook de nodige humor. Ik vind het persoonlijk fantastisch hoe jullie spelen, en die ouder of leerling verbeelden. En, wat ik echt een extra positieve verrassing vond, is om jullie persoonlijke betrokkenheid bij en opvattingen over het onderwerp laten zien.”