Voor het VO en we hebben een variant voor het BO groep 5-6-7-8.

 

Voelt u zich ook regelmatig een scheidsrechter in uw eigen huis? En heeft uw zoon of dochter steeds commentaar op uw beslissingen? Of staat u meer langs de kant, als coach? Met allemaal goed bedoelde adviezen. Of voelt u zich juist buiten spel gezet bij de opvoeding. Op andere momenten bent u wellicht de trouwe supporter, veilig op de tribune. U juicht wanneer het goed gaat, maar laat ook van u horen wanneer ze er niks van bakken.

 

Deze avond gaat over de verschillende rollen die je als ouder speelt in de opvoeding: scheidsrechter, coach en supporter. En hoe je deze rollen het beste kunt inzetten, en op welke moment. Opvoeden is regelmatig topsport. En net als bij topsport staat er veel op het spel. Namelijk je kind, zo goed mogelijk begeleiden naar volwassenheid.


Hoe ziet de avond eruit?

We spelen scenes waarbij we actuele opvoedvragen bekijken door de bril van scheidsrechter, coach en supporter. En of je nu wel of niet van sport houdt, na deze avond kijk je heel anders naar je eigen rol en het opvoeden en je eigen kind.

 

Ouderavond alg playknop

Sfeerimpressie

Klik hier voor praktische info voorstelling

Klik voor boekingen & algemene informatie

Of bel (06) 430 272 00  (Stefan van Wieringen)

 

Dit is een nieuwe voorstelling. Reacties van ouders:

"TOP!", "Leerzaam & bruikbaar", "Ontzettend herkenbaar en vol humor en absoluut niet belerend", "Echte situaties uit het echte leven, top met het wisselen van tactieken", "Ik heb stiekem toch wel wat geleerd", "Het is me duidelijk geworden dat ik verschillende rollen kan inzetten", "De 1,5 uur is omgevlogen-het had nog veel langer mogen duren", "Gelachen en ook nog wat geleerd!"

R. Roobol (Ouderraad Montessori, Nijmegen)
"We hebben achteraf veel leuke reacties gehoord, alleen maar positief....het was echt heel goed, jullie zorgde voor een enerverende en verrassende avond, met veel herkenbare opvoeddilemma's. Veel gelachen en er was een hele goede interactie met de zaal. Naar huis met een heel goed gevoel en handige opvoedtips!"

 

Reacties op eerdere thema's:

C. de Jong (Ouderraad 't Atrium, Amersfoort)
"De voorstelling was een schot in de roos! De reacties waren erg positief. Het doel van de avond is meer dan bereikt. En ook het aantal ouders was een record voor 't Atrium."

B. Dingerink (Ouderraad Cygnus Gymnasium, Amsterdam)
"De aula was overvol. Het ijs werd direct aan het begin gebroken en jullie zetten de zaal makkelijk en snel in beweging. Dat de situaties met veel humor neergezet werden, bracht naast plezier ook relativering. De kracht van de lag in de herkenbaarheid van de scènes en het feit dat je op verschillende manieren samen oplossingen kunt zoeken. Jullie wisten een sfeer te creëren, waarin velen open over hun ouder-pubersituatie praatten. Er was veel communicatie over en weer, er werd veel gelachen, om zoveel herkenbaarheid van de uit het leven gegrepen situatieschetsen."

N. van der Torre (Ouderraad CGU, Utrecht)

"We hebben genoten gisteravond, en werkelijk alleen maar zeer positieve reacties gehad! Een genoeglijke avond, waarbij we op een ongedwongen wijze naar onszelf en onze kijk op pubers (en vice versa) hebben gekeken!" 

M. Gillis-Musters (Raad van Ouders Laar en Berg)
"Graag wil ik jullie nogmaals heel hartelijk danken voor de succesvolle avond die wij gisteravond met jullie mochten beleven. Wij wisten niet helemaal wat we konden verwachten, maar gezien de reacties op jullie website hadden wij wel er al het vertrouwen in. Wij realiseren ons dat zo'n avond staat of valt met de reacties van het  publiek en die zijn ons voor 100% meegevallen. Dat het zo'n levendige en zinvolle avond zou worden heeft onze verwachtingen overtroffen en jullie aandeel daarin was onovertreffelijk! Nogmaals dank dat wij door jullie een zeer geslaagde avond hebben gehad."

M. van der Kolk (Ouderraard Schoonoord)
"We hebben enorm van jullie optreden genoten. De opkomst was hoog, 150 ouders. Jullie lieten in het spel op een humoristische en treffende manier zien hoe een gesprek met een puber mis kan gaan maar ook hoe je een gesprek met je kind weer de goede kant op kunt sturen. De gespeelde scènes waren voor de ouders heel herkenbaar, verrassend, humoristisch, niet belerend, maar wel leerzaam. De snelheid waarmee jullie inspelen op de reacties uit de zaal en deze verwerkten in jullie optreden was uitmuntend. Heel hartelijk bedankt voor de eyeopeners die jullie met deze geweldige voorstelling aan ons hebben gegeven, zodat wij met frisse moed het gesprek met onze eigen puber weer aan kunnen gaan."