HOE KAN IK ALS OUDER MIJN KIND MOTIVEREN?

KAN IK MIJN KIND OOK DEMOTIVEREN, EN HOE VOORKOM IK DAT?
 

Ouders krijgen inzicht in de belangrijkste ingrediënten van motivatie, namelijk: keuzevrijheid, vooruitgang boeken en je verbonden voelen als kind. Maar hoe pak je dat aan in de praktijk? Hoe motiveer je je kind? Daar gaat deze avond over.

 

Hoe ziet de avond eruit?

De basis van de voorstelling bestaat uit herkenbare situaties. We laten de valkuilen zien die leiden tot misverstanden en conflicten. Tussentijds vragen we aan het publiek om tips: “wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen we de aangedragen oplossingen terug in de scène. Daarnaast gaan we met ouders in gesprek. Wat was nu werkelijk het probleem? En wat zijn mogelijke oplossingen in dit soort situaties? De voorstellingen hebben veel vaart en humor waarin ouders kunnen meedenken, meepraten en meelachen!

 

Ouderavond alg playknop

Sfeerimpressie

Klik hier voor praktische info voorstelling.

Klik voor boekingen & algemene informatie

Of bel (06) 430 272 00  (Stefan van Wieringen)

 

Dit is een nieuwe voorstelling, reactie op de eerste voorstelling:

Ouderraad Dalton Den Haag
"Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond. De zaal zat helemaal vol met enthousiaste ouders, die ook zeer actief mee deden en dachten. Iedereen heeft genoten van de zeer herkenbare scènes en actief meegedacht over hoe je als ouder de situatie ook anders op kan pakken. Een zeer vermakelijke avond, waarvan je een hoop opsteekt. Knap zoals jullie weten in te spelen op het publiek! De reacties na afloop waren zonder uitzondering heel positief."

Bert Schuller (Conrector Arte College, Almere)
"De avond die jullie hebben verzorgd was wederom een groot succes door de herkenbare situaties die met veel flair en inlevingsvermogen gespeeld werden. De manier waarop jullie het publiek betrekken bij de voorstelling is zeer aanstekelijk en ouders voelen zich volledig serieus genomen."

 

Reacties op eerdere thema's:

C. de Jong (Ouderraad 't Atrium, Amersfoort)
"De voorstelling was een schot in de roos! De reacties waren erg positief. Het doel van de avond is meer dan bereikt. En ook het aantal ouders was een record voor 't Atrium."

B. Dingerink (Ouderraad Cygnus Gymnasium, Amsterdam)
"De aula was overvol. Het ijs werd direct aan het begin gebroken en jullie zetten de zaal makkelijk en snel in beweging. Dat de situaties met veel humor neergezet werden, bracht naast plezier ook relativering. De kracht van de lag in de herkenbaarheid van de scènes en het feit dat je op verschillende manieren samen oplossingen kunt zoeken. Jullie wisten een sfeer te creëren, waarin velen open over hun ouder-pubersituatie praatten. Er was veel communicatie over en weer, er werd veel gelachen, om zoveel herkenbaarheid van de uit het leven gegrepen situatieschetsen."

N. van der Torre (Ouderraad CGU, Utrecht)

"We hebben genoten gisteravond, en werkelijk alleen maar zeer positieve reacties gehad! Een genoeglijke avond, waarbij we op een ongedwongen wijze naar onszelf en onze kijk op pubers (en vice versa) hebben gekeken!" 

M. Gillis-Musters (Raad van Ouders Laar en Berg)
"Graag wil ik jullie nogmaals heel hartelijk danken voor de succesvolle avond die wij gisteravond met jullie mochten beleven. Wij wisten niet helemaal wat we konden verwachten, maar gezien de reacties op jullie website hadden wij wel er al het vertrouwen in. Wij realiseren ons dat zo'n avond staat of valt met de reacties van het  publiek en die zijn ons voor 100% meegevallen. Dat het zo'n levendige en zinvolle avond zou worden heeft onze verwachtingen overtroffen en jullie aandeel daarin was onovertreffelijk! Nogmaals dank dat wij door jullie een zeer geslaagde avond hebben gehad."

M. van der Kolk (Ouderraard Schoonoord)
"We hebben enorm van jullie optreden genoten. De opkomst was hoog, 150 ouders. Jullie lieten in het spel op een humoristische en treffende manier zien hoe een gesprek met een puber mis kan gaan maar ook hoe je een gesprek met je kind weer de goede kant op kunt sturen. De gespeelde scènes waren voor de ouders heel herkenbaar, verrassend, humoristisch, niet belerend, maar wel leerzaam. De snelheid waarmee jullie inspelen op de reacties uit de zaal en deze verwerkten in jullie optreden was uitmuntend. Heel hartelijk bedankt voor de eyeopeners die jullie met deze geweldige voorstelling aan ons hebben gegeven, zodat wij met frisse moed het gesprek met onze eigen puber weer aan kunnen gaan."