Voor het VO en we hebben een variant voor het BO groep 6-7-8

 

Internet is overal en pubers brengen er veel tijd door. Naast alle voordelen die sociale media & internet bieden zijn er natuurlijk ook de risico’s. Hoe begeleid je je kind hierin, in deze snel veranderende tijd? Wat moet je als ouder eigenlijk allemaal weten? Moet je meer controleren, afspraken maken of juist meer praten? En wat zijn, niet te vergeten, de positieve kanten van internet & sociale media?

 

Hoe ziet de avond eruit?

De basis van de voorstelling bestaat uit herkenbare situaties. We laten de valkuilen zien die leiden tot misverstanden en conflicten. Tussentijds vragen we aan het publiek om tips: “wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen we de aangedragen oplossingen terug in de scène. Daarnaast gaan we met ouders in gesprek. Wat was nu werkelijk het probleem? En wat zijn mogelijke oplossingen in dit soort situaties? De voorstellingen hebben veel vaart en humor waarin ouders kunnen meedenken, meepraten en meelachen!

 

DNL biedt naast deze avond ook nog combinatie-avond met Bureau Jeugd en Media. Deze avond heet Mindful Media

 

Ouderavond alg playknop

Sfeerimpressie

 

Klik hier voor praktische info voorstelling.

Klik voor boekingen & algemene informatie

Of bel (06) 430 272 00  (Stefan van Wieringen)

 

Reacties op onze voorstelling

Renee van Dansink (Oudervereniging Dalton Den Haag)

"Het was een fantastische avond. Iedereen, zowel de ouders, directie en leraren waren enthousiast! Voor herhaling vatbaar, dus wordt vervolgd.”

Directie (Esdal college, Emmen)

“Wij willen jullie bedanken voor de zeer informatieve avond. Vooral door de interactiviteit en humor vonden wij het een zinvolle avond over een complex onderwerp.”

H. van Rooijen (Rector Sint Nicolaas Lyceum, Amsterdam)
"We hadden de meest bijzondere ouderavond tot nu toe. Er waren zo’n 130 ouders en docenten die een zinvolle, interactieve en vrolijke avond hadden. Het leidde regelmatig tot indringende en hilarische momenten en tot discussies met de spelers en met elkaar. Voor iedereen herkenbaar, omdat het vaak lastig is om bezorgd op te voeden. Het was een zeer bijzondere avond waarin veel ouders open en ondersteunend naar elkaar waren en jullie iedereen op het puntje van hun stoel kregen."

M. Fopema (Ouderraad Jan van Egmond Lyceum)

"Wij zijn supertevreden over jullie optreden. Ik kreeg alleen maar positieve reacties. Jullie aanpak is precies wat ik zelf graag wilde. Helemaal goed."

M. Ravesteijn (Voorzitter Ouderraad Haarlemmermeer Lyceum, Hoofddorp)
"Ik wil je nogmaals bedanken voor de ouderavond die jullie gegeven hebben. De reactie's van ouders waren zeer positief!"

M. Bos (Dr. Nassaucollege)
"We hebben allemaal met volle teugen genoten van de ouderavond in Norg. We waren geboeid en ouders schroomde niet mee te praten. Jullie wisten vervolgens het publiek direkt te pakken. Mensen gaan vaak zitten en hebben zoiets van “ik laat dit maar mooi over me heen komen”, maar hier ging iedereen overstag. Hartelijk dank!"

E. Rusch (voorzitter Ouderraad Lindenborg)
"We kijken met veel plezier terug op onze ouderavond. Ik vond de avond erg informatief en onderhoudend. Met name het interactieve karakter vond ik erg leuk. Je kreeg geen kans om achterover te leunen, maar werd met je haren bij het onderwerp betrokken om intensief mee te denken. De situaties die jullie speelden waren eye-openers. Complimenten voor jullie spel. Al met al zeker de moeite waard."

M. Gijsbertsen (Ouderraad Amadeuslyceum, Vleuten)
"Bedankt voor de geslaagde avond. Ouders gaven jullie in de evaluatie gemiddeld een 9!
Hier enkele reacties van ouders:

  • Ik had dit niet willen missen, hoop dat jullie veel ouders bereiken.
  • Top!
  • Herkenbaar, zinvol , weer wat geleerd.
  • Super bedankt."

P. Ket (Teamleider Wellant, Amersfoort)
"Jullie voorstelling is zo snel als het internet! Met veel humor en energie worden de dilemma’s die moderne ouders hebben neergezet en besproken. Geen pasklare antwoorden, maar een duidelijke handreiking om zelf een antwoord te geven. Herkenbaar, belangrijk en leerzaam. Maar ook enorm kunnen lachen bij zo’n belangrijk onderwerp."

M. Pronk (Ouderraad 's-Gravendreef College, Den Haag)

"Wij vonden de thema-avond een geweldig succes! Dit was overigens ook duidelijk aan de reacties van de ouders te merken. De opkomst van deze avond was groot. Absoluut een aanrader!! Enige reacties van de ouders op de thema-avond:

  • "echt heel informatief, leerzaam en leuk"
  • "zet mij aan het denken"
  • "theater DNL wat een talent"
  • "zeer leuk, interessant en leerzaam"
  • "erg leuk op een andere manier informatie ontvangen en over zaken nadenken"

Kortom, we kunnen terugkijken op een succesvolle avond!"

R. Steinmann (Ouderraad Gerrit van der Veen College, Utrecht)

"Jullie hebben ons geholpen bij het uiteenrafelen van onze dagelijkse dilemma’s en ons uitgedaagd te bedenken hoe gesprekken met onze pubers vruchtbaarder kunnen verlopen. Chapeau! Jullie optreden bood ons een geweldige inkijk in de lastige wereld van opvoeden en liefhebben.
Hoe ver gaan we als ouders in het beschermen van onze kinderen nu de grote boze buitenwereld maar één klik van hun veilig gewaande leventje af is?"

G. Kleine (Ouderraad Twents Carmel College, Oldenzaal)

"Wij kijken terug op een geslaagde avond! Jullie deden het geweldig, vooral over het interactieve aspect bij jullie stukjes kregen wij veel positieve reacties! Jullie geven geen pasklare antwoorden maar zetten mensen aan het denken. Het was een boeiende avond en door jullie dynamische optreden werd het geen moment saai!"

B. van der Lubbe (Afdelingsleider, St Michael College, Zaandam)
"Ik vond het een ontwapende, informatieve avond, waarin ruimte voor dialoog werd geboden. Ouders werden gehoord en gingen zeer tevreden de deur uit. Wat mij zo aansprak was de manier waarop de problematiek genoemd werd, duidelijk, bij naam en toenaam zodat iedereen ook wist waarover gesproken werd."