Workshop: Leerlingen & motivatie

Speciaal voor studiedagen bieden wij een workshop aan die gaat over motivatie van leerlingen (of het gebrek eraan). Hoe kun je leerlingen in gesprekken motiveren en erachter komen waarom ze niet gemotiveerd zijn. Docenten leren op een praktische manier de belangrijkste ingrediƫnten van motivatie, namelijk: keuzevrijheid, vooruitgang boeken en je verbonden voelen als leerling. Maar hoe pak je dat dan aan in de praktijk? Voor diverse reacties van opdrachtgevers en meer informatie & boekingen: zie onderaan deze pagina.

 

Workshop: Lastige gesprekken met ouders? Heerlijk!

Hoe ga je om met lastige ouders? Ouders die het klakkeloos opnemen voor hun kind, problemen op jouw bordje leggen of veeleisend zijn? En als je goed met ouders kunt omgaan...hoe breng je dan een lastig onderwerp ter sprake? We laten de valkuilen in dit soort lastige gesprekken zien en laten de deelnemers meedenken over oplossingen en de rol die je hebt als leerkracht/docent. Voor diverse reacties van opdrachtgevers en meer informatie & boekingen: zie onderaan deze pagina.

 

Workshop One Minute Story (storytelling & inspiratie)
Sommige momenten in je werk op school blijven je bij. In deze workshop ga je elkaar inspireren door deze ervaringen te delen door middel van storytelling. Je leert op een eenvoudige manier deze bijzondere ervaring te vertellen in 1 minuut. We gaan op zoek naar het hart van je verhaal. Je neemt de luisteraar mee vanaf de eerste seconde en laat 'm niet meer los. En als je zo'n verhaal terugbrengt tot een One Minute Story krijg je bijzondere, grappige en ontroerende verhalen die het waard zijn om te vertellen en elkaar daarmee te inspireren.

 

Workshop Stempower
Onze stem nemen we meestal voor lief. We denken er niet zo over na. Wanneer onze stem aandacht krijgt is het vaak wanneer er een probleem mee is (je bent schor of hees) of omdat je niet van je stemgeluid houdt. Maar zien we onze stem ook echt als een middel tot het overbrengen van een krachtige boodschap? In deze workshop ga je je stem verkennen zoals je niet eerder deed. Een stoomcursus stempower waarna je met veel energie je stem opnieuw zal waarderen en gebruiken in je werk. Klik hier voor meer info

 

Workshop: Sociale media & internet op school

Hoe ga je als docenten(team) om met sociale media & internet op school en in de klas. Deze workshop wordt op maat gemaakt. Onderwerpen die aan bod kunnen komen: Media-multitasken, grensoverschrijdend gedrag, problematisch gamen of sociale-mediagebruik, kansen en mogelijkheden voor leerlingen en docenten om sociale media en internet op een goede manier in te zetten. We verzorgen de workshop in samenwerking met Justine Pardoen (expert mediaopvoeding en mediawijsheid, Bureau Jeugd & Media). Voor diverse reacties van opdrachtgevers en meer informatie & boekingen: zie onderaan deze pagina.

 

Workshop: Functioneringsgesprekken

Hoe voer je als leidinggevende een goed functioneringsgesprek? Welke gesprekskwaliteiten heb je daarvoor nodig? En wat zijn de valkuilen? In deze workshop sluiten we aan bij de praktijk van uw school en maken in overleg met u de situaties op maat. Bijvoorbeeld: Hoe ga je om met een docent die tegen veranderingen opziet of iemand die de grenzen bewaakt van zijn/haar takenpakket. We denken samen met de zaal na over de vraag: Uit welke bouwstenen bestaat een goed functioneringsgesprek? Deze workshop is voor leidinggevenden en directieleden binnen het onderwijs. Voor diverse reacties van opdrachtgevers en meer informatie & boekingen: zie onderaan deze pagina.

 

Training voor Leerplichtambtenaren en RMC medewerkers

Hoe voer je als RMC of leerplichtambtenaar gesprekken met jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Hoe ga je om met spijbelaars, jongeren met een problematische achtergrond, jongeren die school niet belangrijk vinden en jongeren die geen schoolkeuze kunnen maken. Voor diverse reacties van opdrachtgevers en meer informatie & boekingen: zie onderaan deze pagina.

 

Training of workshop op maat

DNL heeft al voor meerdere docententeams trainingen en workshops ontwikkeld. Onderwerpen zijn o.a.: Reflectiegesprekken met leerlingen, ouderbetrokkenheid, adaptief onderwijs, feedback geven binnen je team.


Meer informatie & Boekingen

Bel: (06) 430 272 00 (Stefan van Wieringen)

Email:

 

Reacties op onze workshops & trainingen

Team Campus, InWork (event professionalisereing MBO-docenten)

"Een interactieve, eye opening en vermakelijke workshop & het hoogst gewaardeerde onderdeel van ons event. De acteurs zijn steengoed! Onze gasten zien DNL dan ook graag terug."

Jeroen Goes (Directeur Basisschool de Werkplaats Kindergemeenschap)

"Louter positieve reacties gehad. Jullie hebben aan de hooggespannen verwachtingen volledig voldaan. Nogmaals onze complimenten!"

Nadine van der Pas (Basisschool Gooilandschool, Bussum)

"Ik heb veel positieve reacties gehad vanuit het team. Jullie deden het geweldig! Dit was voor ons een ander soort studiedag. Meestal krijgen wij kennis overgedragen, maar nu hebben jullie herkenbare scenes gespeeld wat een luchtige sfeer opleverde. Toch is de boodschap "bewustwording van ons eigen gedrag en dat van de ander" wel overgekomen. Dank jullie wel voor jullie aandeel."

Ellen de Wit (Ingrado, organisatie voor oa. leerplichtambtenaren)

"Iedereen was laaiend enthousiast. Confronterend, zo goed spiegelend en prikkelend. Dank je voor jullie inbreng."

 

DNL heeft o.a. workshops verzorgd voor: MBO opleiding Handel & Mode, Docenten-event CNV, Dalton Den Haag, Edison College (Apeldoorn), Bornego College (Heerenveen), INGRADO (leerplichtambtenaren/RMC medewerkers), Essener (docentendag van de uitgeverij), Amadeus Lyceum (Vleuten), Rijn Ijsel (Arnhem), Caland Lyceum (Amsterdam), Gomarus college (Leeuwarden), Samenwerkingsverband Fryslan-Noard, Huizermaat (Huizen).