Sinds de Hogeschool voor de Kunsten ben ik betrokken bij de oprichting en vorming van DNL. Ieder van ons heeft zijn eigen passie en inzicht en dat maakt werken in dit collectief erg boeiend.

 

Afrika
In Afrika (2003-2007) ontwikkelde ik mijn grote passie binnen het theatervak: voorlichting en vooral bewustwording van maatschappelijke thema's met behulp van theater en film. Ik ben altijd op zoek naar de scherpe randjes van dilemma’s, om deze op zo’n manier bloot te leggen, zodat het publiek echt wakker wordt geschud.

Van 2007 tot 2010 werkte ik als docent drama op het St Nicolaas Lyceum. Daar gaf ik les aan de onderbouw en organiseerde ik theaterprojecten voor de hele school. Een hele mooie tijd.

 

Curacao
Van 2010-2013 woonde ik met mijn partner voor 3 jaar naar Curacao. Voor een indruk van mijn werk daar zie dit filmpje

 

Presentatiecoaching
Naast regisseur en speler ben ik ook logopedist. De laatste jaren vormen deze twee professies de basis voor een nieuwe richting: presentatiecoaching. De technische kant van spreken verbind ik met de podiumkant van presenteren. Een goede combinatie. Voor meer informatie zie mijn website (www.mariekedooper.nl)

Gelukkig blijft er nog genoeg tijd over om met de spelers van DNL mooie en prikkelende voorstellingen neer te zetten!